David Beckham

Om jag säger Beckham, vilken sport tänker du på då? Väldigt få säger något annat än fotboll. Denna artikel handlar främst om David Beckham och sekundärt om fotboll. Fotbollstjärnan David Beckham har spelat för Manchester United, England, Real Madrid och L.A. Galaxy. Han är gift med Victoria Beckham, även känd som Posh från Spice Girls.

Vem är David Beckham?

David Beckham började spela för Manchester United, Englands legendariska fotbollslag, 18 år gammal, och började vid 20 års ålder. År 2007 tecknade han ett femårigt, $ 250 miljoner kontrakt med LA Galaxy. I maj 2013 tillkännagav han planer om att gå i pension.

Tidiga år

Född 2 maj 1975 i Leytonstone, London, England, och son till föräldrarna Ted Beckham, och hans fru Sandra, en frisör. David Beckham var familjens enda son. Med två systrar växte Beckham upp med föräldrar och syskon som var engagerade fans till Manchester United, Englands legendariska fotbollsfranchise.

Redan i en tidig ålder visade Beckham sin talang som fotbollsspelare och vann den eftertraktade Bobby Charlton Soccer Schools National Skills-tävlingen. Och bara som 11 åring! Hans talang fick snart uppmärksamheten hos Manchester United-lagets tjänstemän, som bad honom att provspela för klubbens ungdomsliga. Vid 16 års ålder hade Beckham lämnat hemmet och spelade för Uniteds träningsavdelning. Två år senare joinade han klubben, och 1995 körde han fotboll på heltid.

En stjärna i Manchester United

Den talangfulla målgöraren utsågs till Professional Footballers ‘Association Young Player of the Year 1997. Ett år senare var han en av de ledande spelarna i Englands VM-lag. År 1998 hade Beckham, som redan tecknat en affär med Adidas, ett nettovärde på 13 miljoner dollar.

1999 ledde han Manchester United till Premier League-titeln, FA Cup-mästerskapet och Champions League-titeln. Tack vare en frispark i sista minuten mot Grekland 2001 kvalificerade England sig för VM 2002. Samma år tecknade Beckham ett treårigt kontrakt på $ 22 miljoner för att stanna kvar på Manchester United.

Men Beckhams tid på United visade sig vara kortare än tänkt. År 2003 värvades han av Real Madrid. Spanska fotbollsfans var glada över detta. Amerikanerna lärde sig bara honom med lanseringen av filmen, Bend It Like Beckham (2002

Flyttar till L.A. Galaxy

Flyttar till L.A. Galaxy

Amerikas fascination för Beckhams decennium av dominans kulminerade 2007 när fotbollsmästaren flyttade över hav och rike för att teckna ett femårigt, 250 miljoner dollarsavtal med L.A. Galaxy. Flytten handlade lika mycket om att ge hans frus karriär ett lyft. 48j efter tecknandet sålde Galaxy mer än fem tusen säsongbiljetter. Beckhams karriär efter att ha flyttat till USA var dock inte spikrak. Han drabbades av skador och missade senare en möjlighet att spela på 2010-VM med anledning av en hälskada.

2012 fortsatte Beckham sin framgång genom att våga sig in i en ny affärskampanj med underkläder för företaget H&M. Som en del av Beckhams kampanj med H&M fixades 6 statyer av fotbollstjärnan i hans underkläder i NYC; andra installerades i LA och San Francisco. Han var alltså både en fotbollsspelare och affärsman. Det var kort om början av hans karriär.

Comments are closed.