Neymar

Neymar da Silva Santos Júnior, mer känd som endast Neymar, är en av fotbollsvärldens populäraste och bästa spelare. Neymar har under de senaste åren bländat alla med sina makalösa dribblingar, blixtsnabba spel och sagolika spelförståelse. Han är en sådan spelare som ett hel backlinje behöver fokusera på endast för att ha en chans att kunna stoppa laget. Vilket är något som ses i hans personliga poängstatistik där han toppat ligor för flest mål samt assist i flera år i rad.  Han är endast 27 år gammal men är redan i diskussionerna kring att vara en av de mest tekniska spelare att någonsin spelat fotboll. Neymar har tyvärr också varit med i ett antal skandaler gällande hans floppande på fotbollsplanen, vilket var en stor snackis under VM år 2018. Han har även ett flertalet gånger blivit avstängd på grund av disciplinära anledningar.  Neymar har tyvärr också varit väldigt skadebenägen och missat många matcher mellan åren 2017-2019. Han spelar för närvarande för Paris Saint Germain (PSG) där han tillsammans med den vindsnabbe unga ytter anfallaren Mbappe samt veteranen Cavanni bildar en av Europas vassaste anfallstrio.

Neymar har ursprung från Brasilien, han föddes i en stad som heter Mogi das Cruzes. Han föddes den 5 dagen i februari året 1992. Som fullvuxen så mäter han nu hela 175 centimeter och sägs väga 68 kilogram. Hans tröjnummer är nummer 10. Positionen han spelar på fotbollsplanen är anfallare på vänster ytterkanten. Det aktiva kontraktet han har med klubben PSG håller tills år 2022. Neymar har tagit hem några viktiga medaljer genom åren, bland annat ett OS guld samt silver. År 2012 så kom Neymar med Brasilien tvåa och år 2016 så vann landet OS guldet på hemmaplan. Neymar är inte bara en fotbollsspelare, han är även en pappa som i nuläget har en åttaårig son. Sonen föddes år 2011 och heter Davi Lucca.

Karriär

Neymar har under många år representerat det Brasilianska landslaget. Han har spelat allt från u17 till seniorlandslag. I seniorlandslaget debuterade han tidigt vid endast 18 års ålder och har sedan dess spelat 83 matcher för dom och stått för 53 mål. Han är som vanligt en stor nyckelspelare för dom som kan vinna matcher i stort sett på egen hand. Under sina tidiga år spelade Neymar klubblagsfotboll för Santos. Från 2003 då han var 11 år till 2009 så spelade han för juniorlagen i Santos. Därefter spelade han för seniorlaget i 4 år och stod för 54 mål på sina 103 matcher. Efter att spelat väldigt bra och dragit på sig intresse från nästan samtliga storlag runt om i Europa så valde Neymar att 2013 ta sina grejer över atlanten för att spela för FC Barcelona. Där spelade han mellan 2013 till 2017. I Barcelona blev Neymar känd för sitt eleganta spel som drog åt sig mycket mediauppmärksamhet. Neymar valde dock att lämna Barcelona efter 123 matcher spelade och 68 mål. Det finns mång spekulationer varför han valde att lämna ett av världens bästa lag någonsin, med han, messi och Luis Suarez på toppen. Vissa anser det var för pengarna medan andra tror det beror på att han tröttnat på att vara andra valet bakom Messi. När Neymar 2017 signerade för Paris Saint Germain så gjorde han det för rekordsumman på cirka 2.1 miljarder kronor.

Comments are closed.